Töltött tojáskacsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg majonéz
- 1 kk citromlé
- 1 kk porcukor
- fekete bors
- só ízlés szerint
- 5 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 szem fekete bors
- 3 főtt burgonya
- petrezselyem zöldje
- 1 fej saláta
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk és a sárgáját óvatosan kiemeljük.
A sárgáját majonézzel, sóval, borssal, néhány csepp citromlével és kevés porcukorral habosra keverjük. Az így kapott krémet a tojásokba visszatöltjük.
A krumplit megfőzzük, de ne túl puhára, mert így könnyebben tudjuk kialakítani az apró kacsafejeket.
Egész borsból elkészítjük a kacsa szemét, a szárnya pedig petrezselyem zöld lesz. Ráültetjük a fejessalátára, majd zselatint kevés forró vízben elkeverve feloldunk és ezzel kenjük le a kacsákat, így fényesek lesznek és tovább maradnak mutatósak. Behűtve tálaljuk.
Tipp:
A gyerekek is imádják a kacsa formára kialakított tojásokat, a burgonyafejeket fogpiszkálóval rögzítem a testéhez, ezért figyeljünk oda, amikor az evésre kerül a sor!