Töltött tojáskacsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg majonéz
- 1 kk citromlé
- 1 kk porcukor
- fekete bors
- só ízlés szerint
- 5 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 szem fekete bors
- 3 főtt burgonya
- petrezselyem zöldje
- 1 fej saláta
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk és a sárgáját óvatosan kiemeljük.
A sárgáját majonézzel, sóval, borssal, néhány csepp citromlével és kevés porcukorral habosra keverjük. Az így kapott krémet a tojásokba visszatöltjük.
A krumplit megfőzzük, de ne túl puhára, mert így könnyebben tudjuk kialakítani az apró kacsafejeket.
Egész borsból elkészítjük a kacsa szemét, a szárnya pedig petrezselyem zöld lesz. Ráültetjük a fejessalátára, majd zselatint kevés forró vízben elkeverve feloldunk és ezzel kenjük le a kacsákat, így fényesek lesznek és tovább maradnak mutatósak. Behűtve tálaljuk.
Tipp:
A gyerekek is imádják a kacsa formára kialakított tojásokat, a burgonyafejeket fogpiszkálóval rögzítem a testéhez, ezért figyeljünk oda, amikor az evésre kerül a sor!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »