Töltött sárgarépa recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 5 dkg margarin
- 30 dkg darált pulykamell
- 2 db csemegeuborka
- 4 dl tejföl
- só
- bors
- csipetnyi őrölt kömény
- 1 kis csokor kapor
- 1 evőkanál ecet
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket kiskanállal kivájjuk és lobogó, forró, enyhén sós, ecetes vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, a répákat belefektetjük, a kivájt forgácsokkal körülrakjuk. a hagymát apró kockára vágjuk, a margarinon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk. Megsózzuk, borssal és köménnyel fűszerezzük. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk, a kaprot felaprítjuk, a húshoz adjuk. Kb 2,5 dl tejfölt ráöntünk és jól összekeverjük. Ha összesűrűsödött levesszük a tűzről és a répákat púposan megtöltjük.
A maradék tejföllel meglocsoljuk. A tetejére margarindarabkákat morzsolunk rá és forró sütőben készre sütjük.
Tipp:
Pulykamell helyett csirkemellből is készíthetjük, ugyanolyan finom lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »