Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sárgarépa recept

Töltött sárgarépa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb sárgarépa
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 5 dkg margarin
    • 30 dkg darált pulykamell
    • 2 db csemegeuborka
    • 4 dl tejföl
    • bors
    • csipetnyi őrölt kömény
    • 1 kis csokor kapor
    • 1 evőkanál ecet

    Elkészítése:

    A répákat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket kiskanállal kivájjuk és lobogó, forró, enyhén sós, ecetes vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk, a répákat belefektetjük, a kivájt forgácsokkal körülrakjuk. a hagymát apró kockára vágjuk, a margarinon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk. Megsózzuk, borssal és köménnyel fűszerezzük. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk, a kaprot felaprítjuk, a húshoz adjuk. Kb 2,5 dl tejfölt ráöntünk és jól összekeverjük. Ha összesűrűsödött levesszük a tűzről és a répákat púposan megtöltjük.

    A maradék tejföllel meglocsoljuk. A tetejére margarindarabkákat morzsolunk rá és forró sütőben készre sütjük.

    Tipp:

    Pulykamell helyett csirkemellből is készíthetjük, ugyanolyan finom lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá