Töltött sárgarépa recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 5 dkg margarin
- 30 dkg darált pulykamell
- 2 db csemegeuborka
- 4 dl tejföl
- só
- bors
- csipetnyi őrölt kömény
- 1 kis csokor kapor
- 1 evőkanál ecet
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket kiskanállal kivájjuk és lobogó, forró, enyhén sós, ecetes vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, a répákat belefektetjük, a kivájt forgácsokkal körülrakjuk. a hagymát apró kockára vágjuk, a margarinon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk. Megsózzuk, borssal és köménnyel fűszerezzük. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk, a kaprot felaprítjuk, a húshoz adjuk. Kb 2,5 dl tejfölt ráöntünk és jól összekeverjük. Ha összesűrűsödött levesszük a tűzről és a répákat púposan megtöltjük.
A maradék tejföllel meglocsoljuk. A tetejére margarindarabkákat morzsolunk rá és forró sütőben készre sütjük.
Tipp:
Pulykamell helyett csirkemellből is készíthetjük, ugyanolyan finom lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »