Töltött sárgarépa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg darált pulykamell
  • 2 db csemegeuborka
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése:

A répákat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket kiskanállal kivájjuk és lobogó, forró, enyhén sós, ecetes vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, a répákat belefektetjük, a kivájt forgácsokkal körülrakjuk. a hagymát apró kockára vágjuk, a margarinon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk. Megsózzuk, borssal és köménnyel fűszerezzük. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk, a kaprot felaprítjuk, a húshoz adjuk. Kb 2,5 dl tejfölt ráöntünk és jól összekeverjük. Ha összesűrűsödött levesszük a tűzről és a répákat púposan megtöltjük.

A maradék tejföllel meglocsoljuk. A tetejére margarindarabkákat morzsolunk rá és forró sütőben készre sütjük.

Tipp:

Pulykamell helyett csirkemellből is készíthetjük, ugyanolyan finom lesz.