Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásrántotta leveles tésztában recept

Tojásrántotta leveles tésztában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fehér bors
    • 0,5 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Az előnyújtott leveles tésztából egy 8 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.

    A nagy tésztakorongok szélét kenjük le előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztát. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát, és kenjük le a tojással. (A maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!)

    Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (Sütés közben nőni fog a tészta, így bőven hagyjunk közöttük helyet.)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. (Én légkeverésen, 160 fokon sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

    A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan öntsük rá a felvert tojást. Ezután süssük ízlés szerinti keményre a tojásrántottát. (Én jó keményre sütöttem, de ez ízlés dolga)

    A kihűlt leveles tésztákat ezután töltsük meg a tojásrántottával, majd rögtön tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá