Tojásrántotta leveles tésztában recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
- 0,5 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztából egy 8 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.
A nagy tésztakorongok szélét kenjük le előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztát. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát, és kenjük le a tojással. (A maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!)
Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (Sütés közben nőni fog a tészta, így bőven hagyjunk közöttük helyet.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. (Én légkeverésen, 160 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A maradék tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan öntsük rá a felvert tojást. Ezután süssük ízlés szerinti keményre a tojásrántottát. (Én jó keményre sütöttem, de ez ízlés dolga)
A kihűlt leveles tésztákat ezután töltsük meg a tojásrántottával, majd rögtön tálaljuk.