Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi tekercs réteslappal recept

Tavaszi tekercs réteslappal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap (12 levél)
    • 2 csirke felső comb
    • 1 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 marék fagyasztott zöldbab
    • 1 marék zöldborsó
    • 1/2 színes paprika színenként (piros, sárga, zöld)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csili paprika
    • frissen őrölt bors
    • 5 ek olaj (a kenéshez és a sütéshez)

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam és felcsíkoztam.

    Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam. Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült.

    Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam. Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem.

    A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem. Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem. Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek.

    A sütés már gyerekjáték volt, mert közepesen forró olajban három tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig. Addig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá