Tatár bifsztek horvát módra recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg marha bélszín
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 ek majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 ek worchestershire szósz
- 1 mk tabasco szósz
- 1-2 ecetes savanyú uborka
- ¼ kk kapor
- 1 csapott ek édes pirospaprika
- 1 mk csípős pirospaprika
- 1 olajos szardínia
- 1-2 cl konyak
- petrezselyemzöld
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst teljesen letisztítjuk a hártyáitól, és a szardíniával apró lyukú darálón kétszer ledaráljuk. A vöröshagymát és az ecetes uborkát nagyon finom reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a hozzávalókat, és egy villával jól összedolgozzuk, legalább 15 percen keresztül. Ha elkészült, a hűtőbe teszzük.
Vajas pirítóssal tálaljuk.
Tipp:
A hagyományos receptünknél a húst felkockázzuk, és részben fűszerezzük, aztán 1 esetleg 2 napra hűtőbe tesszük összeérni. Ezzel a másik recepttel nem kell annyit várni. Reggel korán elkészítem, és este vacsorára tálalom.
Ezt a receptet a horvát barátainktól tanultuk 2 éve, és most mi leptük meg Őket vele. Ízlett nekik, nem vallottunk szégyent vele.
A tatár bifsztek horvát módra kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 112 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.