Szendvics torta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
Töltelék:
- 90 dkg túró
- 20 dkg krémsajt
- 2 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek piros arany
- petrezselyem, zellerzöld
- 2 szál metélőhagyma
- 20 dkg sonka
- 20 dkg sajt
Díszítéshez:
- Sajtkrém, sonka, sajt, téliszalámi, zöldségek ízlés szerint
Elkészítése:
A leveles tésztát 3 részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk. Egy 24 cm-es tortaformát ráteszünk és körbevágjuk.
Tepsire rakjuk, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A túrót áttörjük, a krémsajttal és mustárral elkeverjük. Az áttört fokhagymát és metélőhagymát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és ezt is 3 részre osztjuk.
Az elsőt pirospaprikával és piros arannyal színezzük. A második részt felaprított petrezselyemmel és zeller zölddel dúsítjuk. A haramadik rész natúr marad.
Amikor a leveles tészták kihűltek, elkezdjük a torta töltését. Az első lapot vékonyan megkenjük a petrezselymes túrókrémmel, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük, a maradék krémet rákenjük.
Rátesszük a második lapot, ezt a piros krémmel kenjük meg vékonyan, majd a sajtszeletekkel jól megpakoljuk és a maradék krémet is rákenjük. Az utolsó lappal beborítjuk és a natúron hagyott krémmel megkenjük, de az oldalát is átkenjük ezzel a krémmel.
Jöhet a díszítés. Csak a fantáziánk szabhat határt. Az oldalát reszelt sajttal bepanírozzuk. A tetejét sajttal, sonkával bőségesen megrakjuk. Színes zöldségekkel tovább díszítjük. Pár órát hűtőben pihentetjük.
A szendvics torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 16 g