Szendvics torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta

Töltelék:

  • 90 dkg túró
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors,
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek piros arany
  • petrezselyem, zellerzöld
  • 2 szál metélőhagyma
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajt

Díszítéshez:

  • Sajtkrém, sonka, sajt, téliszalámi, zöldségek ízlés szerint

Elkészítése:

A leveles tésztát 3 részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk. Egy 24 cm-es tortaformát ráteszünk és körbevágjuk.

Tepsire rakjuk, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

A túrót áttörjük, a krémsajttal és mustárral elkeverjük. Az áttört fokhagymát és metélőhagymát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és ezt is 3 részre osztjuk.

Az elsőt pirospaprikával és piros arannyal színezzük. A második részt felaprított petrezselyemmel és zeller zölddel dúsítjuk. A haramadik rész natúr marad.

Amikor a leveles tészták kihűltek, elkezdjük a torta töltését. Az első lapot vékonyan megkenjük a petrezselymes túrókrémmel, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük, a maradék krémet rákenjük.

Rátesszük a második lapot, ezt a piros krémmel kenjük meg vékonyan, majd a sajtszeletekkel jól megpakoljuk és a maradék krémet is rákenjük. Az utolsó lappal beborítjuk és a natúron hagyott krémmel megkenjük, de az oldalát is átkenjük ezzel a krémmel.

Jöhet a díszítés. Csak a fantáziánk szabhat határt. Az oldalát reszelt sajttal bepanírozzuk. A tetejét sajttal, sonkával bőségesen megrakjuk. Színes zöldségekkel tovább díszítjük. Pár órát hűtőben pihentetjük.