Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkecomb, sajtos-brokkolis rizslepénnyel recept

Sült csirkecomb, sajtos-brokkolis rizslepénnyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db bőrös csirke felső comb
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 8 szelet erdélyi szalonna
    • só, frissen őrölt fehér bors
    • 25 dkg brokkoli
    • 1 csésze jázminrizs
    • 1 kis lm tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 0,5 dl laktózmentes tej
    • 4 vékony szelet liga vaj
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával és alufólia alatt kb. 1 óra alatt puhára sütöm. Ha a husik kellően puhák, leveszem a fóliát és 10-15 percet visszateszem a sütőbe pirulni.

    A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm 2 csésze forró vízzel, megsózom, lefedem és készre főzöm.

    A brokkolit, forrásban lévő sós/szódabikarbónás vízbe teszem néhány percre, majd leszűröm.

    A tejfölt elkeverem a tejjel, a tojás sárgájával, sózom, borsozom.

    Ha a rizs megfőtt, egy hőálló tálba teszem, rápakolom a brokkolit, ráteszem a vaj darabkákat, leöntöm a tejfölös szósszal, megszórom reszelt sajttal és kb. 15 percre beteszem a sütőbe (addig sütöm amíg a sajt szépen rápirul).

    A csirkecombokat a rizslepénnyel tálalom. :)

    Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá