Sült csirkecomb, sajtos-brokkolis rizslepénnyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db bőrös csirke felső comb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 szelet erdélyi szalonna
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 csésze jázminrizs
  • 1 kis lm tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl laktózmentes tej
  • 4 vékony szelet liga vaj
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával és alufólia alatt kb. 1 óra alatt puhára sütöm. Ha a husik kellően puhák, leveszem a fóliát és 10-15 percet visszateszem a sütőbe pirulni.

A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm 2 csésze forró vízzel, megsózom, lefedem és készre főzöm.

A brokkolit, forrásban lévő sós/szódabikarbónás vízbe teszem néhány percre, majd leszűröm.

A tejfölt elkeverem a tejjel, a tojás sárgájával, sózom, borsozom.

Ha a rizs megfőtt, egy hőálló tálba teszem, rápakolom a brokkolit, ráteszem a vaj darabkákat, leöntöm a tejfölös szósszal, megszórom reszelt sajttal és kb. 15 percre beteszem a sütőbe (addig sütöm amíg a sajt szépen rápirul).

A csirkecombokat a rizslepénnyel tálalom. :)

Jó étvágyat!