Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel recept

Hozzávalók:
Sós piskóta:
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 4 ek tej
- 1 mk őrölt fehér bors
Tojáskrém:
- 5 nagyobb főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 lila hagyma
- 1-2 ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek zsemlemorzsa
- só
- őrölt fehér bors
Sonkakrém:
- 30 dkg sonka
- 6 dkg vaj
- 1 lila hagyma
- 2-3 tk dijoni mustár
- 2-3 ek tejföl
- só
- őrölt fehér bors
Bevonó krém:
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl sűrű tejföl
- só
Elkészítése:
Sós piskóta készítése:
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a sóval, a borssal és a tejjel keverjük jó habosra. A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk bele a tojássárgás keverékbe. Keverjük simára, majd több részletben adjuk hozzá a kemény tojáshabot és óvatosan forgassuk bele.
Egy kb. 35 x 33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát vágjuk 3 lapra.
Tojáskrém készítése:
A főtt tojásokat és a lila hagymát daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Keverjük ki mustárral, tejföllel, sóval és borssal. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük krémesre.
Sonkakrém készítése:
A sonkát és a lila hagymát daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Keverjük ki mustárral, 2 ek tejföllel, sóval és borssal. A többi tejfölt csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges. Krémes állagú legyen, ne legyen túl híg.
Bevonó krém készítése:
A tejfölt tegyük egy szűrőbe és pár órát hagyjuk lecsepegni. Így a fennmaradó rész jó sűrű, krémes lesz. Ezt a sűrű tejfölt keverjük el sóval és a mascarponével.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapot megkenjük tojáskrémmel. Ráhelyezzük a második lapot és óvatosan kissé lenyomkodjuk. Megkenjük a sonkakrémmel, rátesszük a harmadik lapot és ezt is kissé lenyomkodjuk.
A megtöltött piskótát kenjük körbe a bevonó krémmel. Hűtőben pihentessük néhány órát, hogy kellően összeálljon és szépen szeletelhessük.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, majd úgy kínáljuk.
Tipp:
Érdemes előző nap elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »