Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel recept

Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Sós piskóta:

    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 4 ek tej
    • 1 mk őrölt fehér bors

    Tojáskrém:

    • 5 nagyobb főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 lila hagyma
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 tk dijoni mustár
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • őrölt fehér bors

    Sonkakrém:

    • 30 dkg sonka
    • 6 dkg vaj
    • 1 lila hagyma
    • 2-3 tk dijoni mustár
    • 2-3 ek tejföl
    • őrölt fehér bors

    Bevonó krém:

    • 15 dkg mascarpone
    • 2 dl sűrű tejföl

    Elkészítése:

    Sós piskóta készítése:

    A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

    A tojássárgáját a sóval, a borssal és a tejjel keverjük jó habosra. A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk bele a tojássárgás keverékbe. Keverjük simára, majd több részletben adjuk hozzá a kemény tojáshabot és óvatosan forgassuk bele.

    Egy kb. 35 x 33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát vágjuk 3 lapra.

    Tojáskrém készítése:

    A főtt tojásokat és a lila hagymát daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Keverjük ki mustárral, tejföllel, sóval és borssal. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük krémesre.

    Sonkakrém készítése:

    A sonkát és a lila hagymát daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Keverjük ki mustárral, 2 ek tejföllel, sóval és borssal. A többi tejfölt csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges. Krémes állagú legyen, ne legyen túl híg.

    Bevonó krém készítése:

    A tejfölt tegyük egy szűrőbe és pár órát hagyjuk lecsepegni. Így a fennmaradó rész jó sűrű, krémes lesz. Ezt a sűrű tejfölt keverjük el sóval és a mascarponével.

    Összeállítás:

    Az egyik piskótalapot megkenjük tojáskrémmel. Ráhelyezzük a második lapot és óvatosan kissé lenyomkodjuk. Megkenjük a sonkakrémmel, rátesszük a harmadik lapot és ezt is kissé lenyomkodjuk.

    A megtöltött piskótát kenjük körbe a bevonó krémmel. Hűtőben pihentessük néhány órát, hogy kellően összeálljon és szépen szeletelhessük.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, majd úgy kínáljuk.

    Tipp:

    Érdemes előző nap elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá