Hozzávalók:
Sós piskóta:
Tojáskrém:
Sonkakrém:
Bevonó krém:
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a sóval, a borssal és a tejjel keverjük jó habosra. A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk bele a tojássárgás keverékbe. Keverjük simára, majd több részletben adjuk hozzá a kemény tojáshabot és óvatosan forgassuk bele.
Egy kb. 35 x 33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt piskótát vágjuk 3 lapra.
A főtt tojásokat és a lila hagymát daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Keverjük ki mustárral, tejföllel, sóval és borssal. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük krémesre.
A sonkát és a lila hagymát daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Keverjük ki mustárral, 2 ek tejföllel, sóval és borssal. A többi tejfölt csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges. Krémes állagú legyen, ne legyen túl híg.
A tejfölt tegyük egy szűrőbe és pár órát hagyjuk lecsepegni. Így a fennmaradó rész jó sűrű, krémes lesz. Ezt a sűrű tejfölt keverjük el sóval és a mascarponével.
Az egyik piskótalapot megkenjük tojáskrémmel. Ráhelyezzük a második lapot és óvatosan kissé lenyomkodjuk. Megkenjük a sonkakrémmel, rátesszük a harmadik lapot és ezt is kissé lenyomkodjuk.
A megtöltött piskótát kenjük körbe a bevonó krémmel. Hűtőben pihentessük néhány órát, hogy kellően összeálljon és szépen szeletelhessük.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, majd úgy kínáljuk.
Érdemes előző nap elkészíteni.