Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós krokodil recept

Sós krokodil
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 100 g tejföl
    • 250 ml langyos tej
    • 1 kiskanál cukor
    • 1 kiskanál só
    • 1/2 kocka élesztő

    Elkészítése:

    Töltelék:
    A felvert tojásba ízlés szerint parizert, kukoricát, reszelt sajtot, hagymát, összekockázott sonkát, zöldségeket teszünk, majd egy tálban összedolgozzuk.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a duplájára kelesztjük. Egy tyúktojásnyit félreteszünk. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Az összekevert tölteléket hosszában a tészta közepére helyezzük.

    A tésztát hosszába a töltelékig mindkét oldalon ferdén 3 centinként derelyevágóval vagy cikk-cakk ollóval bevagdossuk.
    Fonást imitálva a tésztaágakat ráhajtogatjuk a töltelékre. A megmaradt tésztából elkészítjük a szemet, szájat és a lábakat. A szem közepébe tehetünk mazsolát, kukoricát. A cikk-cakk ollóval becsipkedjük a kroki egész testét és a fogakat.
    Tojással lekenjük és 180-190 fokon készre sütjük.

    Amennyiben nincs kedvünk formázni,egyszerűen csak feltekerjük, s így sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá