Sonkás-tojásos őzgerinc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell sonka (18 szelet)
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg párizsi
- 3 közepes csemegeuborka
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes lila hagyma
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 25 g zselatin
- 1 dl víz
- 2 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.
Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.
1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.
A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.
A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.