Sonkás-tojásos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell sonka (18 szelet)
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg párizsi
- 3 közepes csemegeuborka
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes lila hagyma
- 1 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 25 g zselatin
- 1 dl víz
- 2 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.
Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.
1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.
A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.
A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »