Sonkás-kapros túrókrémmel töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 tk olaj
- 20 dkg túró
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 ek tejföl
- 3 szelet csirkemell sonka
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 1 nagy gerezd fokhagyma)
- 1 nagy csipet só
- 1 marék reszelt sajt
Elkészítése:
A gombák héját lehúzzuk, folyó víz alatt átöblítjük. Egy közepes méretű jénai tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a gombafejeket.
Meghintjük sóval.
A túrót jól áttörjük, és krémesre keverjük a tejföllel. Ízesítjük sóval és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, egész apróra vágjuk. A sonkát egész picire kockázzuk. A kaprot és a sonkát is a túrókrémbe forgatjuk, és a gombákat megtöltjük a túróval. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Igyekszem a kert minden gyümölcsét felhasználva készíteni a család ételeit. Nagyon sok zsenge kapor zöldellik idén. Bár mindig kerül a fagyasztóba is belőle, azért frissen az igazi. Most épp egy nagyon könnyű, gomba lett az ebéd, amit túrókrémmel töltöttem meg. Mondhatni majdnem diétásnak is. Volt egy kevés maradék csirkemell sonka is a hűtőben, az is belekerült. Kínálhatjuk friss zöldségekből álló salátával (nálunk épp mángold és paradicsom), vagy rizs körettel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »