Sonkás-kapros túrókrémmel töltött gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 tk olaj
  • 20 dkg túró
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 2 ek tejföl
  • 3 szelet csirkemell sonka
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 1 nagy gerezd fokhagyma)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 marék reszelt sajt

Elkészítése:

A gombák héját lehúzzuk, folyó víz alatt átöblítjük. Egy közepes méretű jénai tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a gombafejeket.
Meghintjük sóval.

A túrót jól áttörjük, és krémesre keverjük a tejföllel. Ízesítjük sóval és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, egész apróra vágjuk. A sonkát egész picire kockázzuk. A kaprot és a sonkát is a túrókrémbe forgatjuk, és a gombákat megtöltjük a túróval. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Igyekszem a kert minden gyümölcsét felhasználva készíteni a család ételeit. Nagyon sok zsenge kapor zöldellik idén. Bár mindig kerül a fagyasztóba is belőle, azért frissen az igazi. Most épp egy nagyon könnyű, gomba lett az ebéd, amit túrókrémmel töltöttem meg. Mondhatni majdnem diétásnak is. Volt egy kevés maradék csirkemell sonka is a hűtőben, az is belekerült. Kínálhatjuk friss zöldségekből álló salátával (nálunk épp mángold és paradicsom), vagy rizs körettel is.