Sertésmáj rizottó, szarvasgombás fűszerolajjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertésmáj
- 2 sárgarépa
- 1 csésze rizs
- 1 csésze alaplé
- csipet só
- csipet bors
- kevés szarvasgomba fűszerolaj
Elkészítése:
A sárgarépát lereszelem vagy zsülienre vágom. A sertésmájat felcsíkozom.
A répát kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat. Fehéredésig továbbdinsztelem, majd beleöntöm a rizst és felöntöm annyi alaplével, hogy éppen ne lepje el. Addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Megborsozom és szarvasgombás fűszerolajjal, óvatosan megöntözöm.
A fűszerolajat reszelt szarvasgombából, magam készítettem. 2 dl olívaolajba, 1 reszelt és egy kisebb, egész gomba került. Nagyon erőteljes íze miatt, csak fűszerezésre használjuk!
Az elkészült ételt tálaláskor sózom és kevés sajtot reszelek rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »