Sertésmáj rizottó, szarvasgombás fűszerolajjal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésmáj
- 2 sárgarépa
- 1 csésze rizs
- 1 csésze alaplé
- csipet só
- csipet bors
- kevés szarvasgomba fűszerolaj
Elkészítése:
A sárgarépát lereszelem vagy zsülienre vágom. A sertésmájat felcsíkozom.
A répát kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat. Fehéredésig továbbdinsztelem, majd beleöntöm a rizst és felöntöm annyi alaplével, hogy éppen ne lepje el. Addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Megborsozom és szarvasgombás fűszerolajjal, óvatosan megöntözöm.
A fűszerolajat reszelt szarvasgombából, magam készítettem. 2 dl olívaolajba, 1 reszelt és egy kisebb, egész gomba került. Nagyon erőteljes íze miatt, csak fűszerezésre használjuk!
Az elkészült ételt tálaláskor sózom és kevés sajtot reszelek rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.