Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes tortácskák füstölt lazaccal recept

Sajtkrémes tortácskák füstölt lazaccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sós kekszkorongok hozzávalói:

    • 12,5 dkg liszt
    • 6 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 dl tejföl
    • 1/2 tk só
    • késhegynyi szódabikarbóna

    Sajtkrém hozzávalói:

    • 25 dkg krémsajt
    • 25 dkg mascarpone
    • snidling (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • só (ízlés szerint)
    • 2-3 tk citromlé

    A tetejére:

    • 10 dkg füstölt lazac

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sóval, és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszúrt korongokat. (én közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrtam ki a korongokat)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt rákerülne a sajtkrém. (néhány nappal előbb megsüthetjük, majd hűvös, száraz helyen tároljuk, így friss, ropogós marad a tészta)

    A sajtkrémet, a mascarponét, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehér borsot, és apróra vágott snidlinget keverjük alaposan össze. Keverés közben ízesítsük a citromlével, majd tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tálalás előtt a tésztakorongokra ízlés szerint kanalazzuk rá a sajtkrémet, majd simítsuk körbe a szélét. Ezután helyezzünk mindegyik tortácska tetejére egy-egy darabka füstölt lazacot, majd díszítsük snidlinggel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá