Sajtkrémes piskótatekercs recept

Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
- 1 tk só
- 3 ek tej
- 1 mk őrölt fehér bors
Töltelék:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
- 1 ek tejföl
- 2 tk reszelt vöröshagyma
- só
- őrölt fehér bors
Bevonókrém:
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg mascarpone
- só
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, majd tesszük.
A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre felvert habot.
Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük.
Így hagyjuk teljesen kihűlni, de közben többször ki-betekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.
A vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverjük.
A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.
A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.
Ezután egy tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.
Tálalás előtt kedvünk szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »