Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajt – házilag recept

Sajt – házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 1/2 kg túró
    • 6 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 kávéskanál só

    Elkészítése:

    A tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át. Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverjük jól össze.

    Óvatosan 15 percig keverjük főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vegyük le a tűztől és rakjuk tetszőleges formába. Pár órára tegyük hűtőbe.

    Jó étvágyat!

    Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel, dióval, stb……ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá