Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pástétom kosárkák recept

Pástétom kosárkák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A kosárkákhoz:

    • 25 dkg főtt,áttört burgonya
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 tk só
    • reszelt sajt

    Pástétomhoz: (Tojás)

    • 2-3 db keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy kisebb csemege uborka
    • majonéz ízlés szerint

    Elkészítése:
    A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük. A liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk.
    Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük. 8 db kosárka lesz belőle. Száraz,hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
    A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és reszelt sajttal megszórjuk. Ebből is 8 db lett.
    Ez lesz a kosárkák fedele.Tölthetjük bármilyen pástétommal.
    A pástétomhoz a keményre főtt tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágjunk,elkeverjük majonézmártással, és a kosárkákba töltjük. A kis fedeleket rátesszük. Könnyű vacsora,vendégváró.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá