Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánkrém recept

Padlizsánkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 8 dl-hez:

    • 2 db közepes padlizsán
    • 1 db cukkini
    • 3-4 db csemege paprika (nálam erős:)
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • olíva olaj
    • 2-3 ág friss kakukkfű
    • só, frisen őrölt bors,citromlé
    • 3 ek majonéz
    • 1 ek mustár
    • 2 ek kechup
    • 2 ek tejföl

    Elkészítése:

    Ahány ház annyi padlizsán krém. A nagy fiam és az én kedvencem is egyben. Kis létszámú rajongó tábor miatt, csak ritkán van tervbe véve, aminek ma eljött az ideje!

    A padlizsánt, a cukkinit és a paprikákat alaposan megmossuk és forró sütőbe tolva kb 1 óra alatt puhára sütjük. (padlizsánt és a cukkinit sütés előtt szurkáljuk meg több helyen) A vöröshagymát kis kockákra vágva 3-4 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk.

    A megsült zöldségeket sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk, majd mag nélküli belsejüket kikaparva turmix gépbe tesszük. Sült paprika héját is könnyedén eltávolítjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk őket majd a pirított hagymával együtt alaposan átturmixoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és krémesre mixeljük. Üvegekbe téve hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Tipp:

    A tovább eltarthatóság kedvéért padlizsánkrémünk tetejére locsoljunk kevéske olíva olajat és úgy zárjuk le az üveg fedelét. (Nálunk ennek túl nagy szerep nem jutott, ugyanis felváltva adtuk a befőttes üveget kézről kézre egymásnak, annak ellenére, hogy igencsak erősre sikeredett az összhatás…szép volt…jó volt, csak kevés volt ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá