Hozzávalók kb 8 dl-hez:
Elkészítése:
Ahány ház annyi padlizsán krém. A nagy fiam és az én kedvencem is egyben. Kis létszámú rajongó tábor miatt, csak ritkán van tervbe véve, aminek ma eljött az ideje!
A padlizsánt, a cukkinit és a paprikákat alaposan megmossuk és forró sütőbe tolva kb 1 óra alatt puhára sütjük. (padlizsánt és a cukkinit sütés előtt szurkáljuk meg több helyen) A vöröshagymát kis kockákra vágva 3-4 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A megsült zöldségeket sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk, majd mag nélküli belsejüket kikaparva turmix gépbe tesszük. Sült paprika héját is könnyedén eltávolítjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk őket majd a pirított hagymával együtt alaposan átturmixoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és krémesre mixeljük. Üvegekbe téve hűtőben tároljuk.
Tipp:
A tovább eltarthatóság kedvéért padlizsánkrémünk tetejére locsoljunk kevéske olíva olajat és úgy zárjuk le az üveg fedelét. (Nálunk ennek túl nagy szerep nem jutott, ugyanis felváltva adtuk a befőttes üveget kézről kézre egymásnak, annak ellenére, hogy igencsak erősre sikeredett az összhatás…szép volt…jó volt, csak kevés volt ;)