Mókás padlizsánkrém recept
Hozzávalók:
- 3 kis db padlizsán
- 2 közepes db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek mustár
- 2 ek majonéz
Díszítéshez:
- 1 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes db paradicsom
- 2 szem fekete bors
- 2 szál petrezselyem
Elkészítése:
A padlizsánt egészbe megsütjük, addig, amíg kívülről megfeketedik.
Kicsit hagyjuk kihűlni majd a héját leszedjük és kikaparjuk a belsejét.
Villával áttörjük, apróra vágott lilahagymát hozzákeverjük. Belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majonézzel és jól kikeverjük.
Egy szelet kenyeret megkenünk krémmel.Kenyérszelet fölé teszünk egy-egy szelet főtt tojást közepébe egy-egy szem egész borsot.
Paradicsom szelet a szája, orra és a fülei, fodros petrezselyem a haja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


