Medvehagymás tekercs recept

Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és összedolgozzuk. 45 percet kelesztjük. Ekkor vékonyra kinyújtjuk. 3/4 részét olvasztott margarinnal megkenjük és az apróra vágott medvehagymával vastagon beszórjuk. Tehetünk rá még szezámmagot, de ez nem szükséges. Megsózzuk egy kicsit, pici törött borssal meghintjük, és szorosan feltekerjük. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és tetejét a felvert tojással megkenjük. Szép pirosra sütjük.
Ha nem akarunk tésztát készíteni a bolti leveles tészta is kitűnő hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »