Medvehagymás tekercs recept
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és összedolgozzuk. 45 percet kelesztjük. Ekkor vékonyra kinyújtjuk. 3/4 részét olvasztott margarinnal megkenjük és az apróra vágott medvehagymával vastagon beszórjuk. Tehetünk rá még szezámmagot, de ez nem szükséges. Megsózzuk egy kicsit, pici törött borssal meghintjük, és szorosan feltekerjük. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és tetejét a felvert tojással megkenjük. Szép pirosra sütjük.
Ha nem akarunk tésztát készíteni a bolti leveles tészta is kitűnő hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

