Medvehagymás tekercs recept

Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és összedolgozzuk. 45 percet kelesztjük. Ekkor vékonyra kinyújtjuk. 3/4 részét olvasztott margarinnal megkenjük és az apróra vágott medvehagymával vastagon beszórjuk. Tehetünk rá még szezámmagot, de ez nem szükséges. Megsózzuk egy kicsit, pici törött borssal meghintjük, és szorosan feltekerjük. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és tetejét a felvert tojással megkenjük. Szép pirosra sütjük.
Ha nem akarunk tésztát készíteni a bolti leveles tészta is kitűnő hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »