Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás házi májkrém recept

Medvehagymás házi májkrém
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek libazsír (vagy sertészsír)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 50 dkg csirkemáj
    • 2 nagy marok friss medvehagyma levél apróra vágva
    • bors
    • 1 kk dijoni, vagy magos mustár
    • 1 kk majoránna (opcionális)

    Elkészítése:

    A hagymát karikára vágjuk, s a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított medvehagyma felét és jól átforgatjuk a hagymával együtt.

    Míg a hagyma puhul, a májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A májat a hagymához adjuk, és épp csak addig sütjük, amíg kívülről kérget nem kap. Nem szabad kiszárítani!

    A májat ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majd turmixba tesszük, rászórjuk a maradék friss medvehagymát és turmixoljuk.

    Ha kell, még utána ízesítünk. Az elkészült krémet egy csatos üvegbe, vagy szuflé tálkába tesszük és 100 fokos vízfürdőben 1 órán át gőzöljük a sütőben.

    Ha kihűlt a krém, olvasztott zsírt teszünk a tetejére, ezzel légmentesítjük. Hűtőben 2 hétig eláll.

    A gőzölést ki lehet hagyni, de akkor csak pár napig tartható el.

    Tipp:

    Ha flambírozni szeretnénk a májat, akkor 0,5 dl jó minőségű konyakot öntsünk hozzá. Ezt akkor kell megtenni, amikor a hagymára rákerül a máj.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá