Medvehagymás házi májkrém recept

Hozzávalók:
- 2 ek libazsír (vagy sertészsír)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemáj
- 2 nagy marok friss medvehagyma levél apróra vágva
- só
- bors
- 1 kk dijoni, vagy magos mustár
- 1 kk majoránna (opcionális)
Elkészítése:
A hagymát karikára vágjuk, s a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított medvehagyma felét és jól átforgatjuk a hagymával együtt.
Míg a hagyma puhul, a májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A májat a hagymához adjuk, és épp csak addig sütjük, amíg kívülről kérget nem kap. Nem szabad kiszárítani!
A májat ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majd turmixba tesszük, rászórjuk a maradék friss medvehagymát és turmixoljuk.
Ha kell, még utána ízesítünk. Az elkészült krémet egy csatos üvegbe, vagy szuflé tálkába tesszük és 100 fokos vízfürdőben 1 órán át gőzöljük a sütőben.
Ha kihűlt a krém, olvasztott zsírt teszünk a tetejére, ezzel légmentesítjük. Hűtőben 2 hétig eláll.
A gőzölést ki lehet hagyni, de akkor csak pár napig tartható el.
Tipp:
Ha flambírozni szeretnénk a májat, akkor 0,5 dl jó minőségű konyakot öntsünk hozzá. Ezt akkor kell megtenni, amikor a hagymára rákerül a máj.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »