Medvehagymás házi májkrém recept

Hozzávalók:
- 2 ek libazsír (vagy sertészsír)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemáj
- 2 nagy marok friss medvehagyma levél apróra vágva
- só
- bors
- 1 kk dijoni, vagy magos mustár
- 1 kk majoránna (opcionális)
Elkészítése:
A hagymát karikára vágjuk, s a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított medvehagyma felét és jól átforgatjuk a hagymával együtt.
Míg a hagyma puhul, a májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A májat a hagymához adjuk, és épp csak addig sütjük, amíg kívülről kérget nem kap. Nem szabad kiszárítani!
A májat ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majd turmixba tesszük, rászórjuk a maradék friss medvehagymát és turmixoljuk.
Ha kell, még utána ízesítünk. Az elkészült krémet egy csatos üvegbe, vagy szuflé tálkába tesszük és 100 fokos vízfürdőben 1 órán át gőzöljük a sütőben.
Ha kihűlt a krém, olvasztott zsírt teszünk a tetejére, ezzel légmentesítjük. Hűtőben 2 hétig eláll.
A gőzölést ki lehet hagyni, de akkor csak pár napig tartható el.
Tipp:
Ha flambírozni szeretnénk a májat, akkor 0,5 dl jó minőségű konyakot öntsünk hozzá. Ezt akkor kell megtenni, amikor a hagymára rákerül a máj.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »