Mediterrán avokádókrém recept
                            Hozzávalók:
2 személyre:
- 2 db érett, de nem túl puha avokádó
 - 2 db salotta hagyma
 - só
 - bors
 - 2 ek olívaolaj
 - 1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv
 - 0,5 lime/citrom leve
 - 6 bazsalikomlevél
 - 6 kapribogyó
 - 1 tk mézes dijoni mustár
 
Elkészítése:
Az avokádóból eltávolítjuk a magot úgy, hogy félbevágjuk a magházánál. Kikaparjuk a húsát, és aprítóba tesszük. A salotta hagymát összevágjuk, a tonhalat a sós léből kivesszük, és lecsepegtetjük.
Ezután a többi hozzávalókkal együtt szép, sima krémet keverünk a géppel. Visszatöltjük a krémet az avokádó héjába, és pirítóssal, vagy kedvenc kenyerünket megkenve fogyasztjuk.
A mediterrán avokádókrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

