Mediterrán avokádókrém recept
Hozzávalók:
2 személyre:
- 2 db érett, de nem túl puha avokádó
- 2 db salotta hagyma
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv
- 0,5 lime/citrom leve
- 6 bazsalikomlevél
- 6 kapribogyó
- 1 tk mézes dijoni mustár
Elkészítése:
Az avokádóból eltávolítjuk a magot úgy, hogy félbevágjuk a magházánál. Kikaparjuk a húsát, és aprítóba tesszük. A salotta hagymát összevágjuk, a tonhalat a sós léből kivesszük, és lecsepegtetjük.
Ezután a többi hozzávalókkal együtt szép, sima krémet keverünk a géppel. Visszatöltjük a krémet az avokádó héjába, és pirítóssal, vagy kedvenc kenyerünket megkenve fogyasztjuk.
A mediterrán avokádókrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

