Mediterrán avokádókrém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
2 személyre:
- 2 db érett, de nem túl puha avokádó
- 2 db salotta hagyma
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv
- 0,5 lime/citrom leve
- 6 bazsalikomlevél
- 6 kapribogyó
- 1 tk mézes dijoni mustár
Elkészítése:
Az avokádóból eltávolítjuk a magot úgy, hogy félbevágjuk a magházánál. Kikaparjuk a húsát, és aprítóba tesszük. A salotta hagymát összevágjuk, a tonhalat a sós léből kivesszük, és lecsepegtetjük.
Ezután a többi hozzávalókkal együtt szép, sima krémet keverünk a géppel. Visszatöltjük a krémet az avokádó héjába, és pirítóssal, vagy kedvenc kenyerünket megkenve fogyasztjuk.
A mediterrán avokádókrém kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 159 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.