Mediterrán avokádókrém recept

Hozzávalók:
2 személyre:
- 2 db érett, de nem túl puha avokádó
- 2 db salotta hagyma
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv
- 0,5 lime/citrom leve
- 6 bazsalikomlevél
- 6 kapribogyó
- 1 tk mézes dijoni mustár
Elkészítése:
Az avokádóból eltávolítjuk a magot úgy, hogy félbevágjuk a magházánál. Kikaparjuk a húsát, és aprítóba tesszük. A salotta hagymát összevágjuk, a tonhalat a sós léből kivesszük, és lecsepegtetjük.
Ezután a többi hozzávalókkal együtt szép, sima krémet keverünk a géppel. Visszatöltjük a krémet az avokádó héjába, és pirítóssal, vagy kedvenc kenyerünket megkenve fogyasztjuk.
A mediterrán avokádókrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »