Mediterrán avokádókrém recept

Hozzávalók:
2 személyre:
- 2 db érett, de nem túl puha avokádó
- 2 db salotta hagyma
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv
- 0,5 lime/citrom leve
- 6 bazsalikomlevél
- 6 kapribogyó
- 1 tk mézes dijoni mustár
Elkészítése:
Az avokádóból eltávolítjuk a magot úgy, hogy félbevágjuk a magházánál. Kikaparjuk a húsát, és aprítóba tesszük. A salotta hagymát összevágjuk, a tonhalat a sós léből kivesszük, és lecsepegtetjük.
Ezután a többi hozzávalókkal együtt szép, sima krémet keverünk a géppel. Visszatöltjük a krémet az avokádó héjába, és pirítóssal, vagy kedvenc kenyerünket megkenve fogyasztjuk.
A mediterrán avokádókrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »