Mascarpone-s háromszögek recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- só ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 tasak instant élesztő
- 2 dl víz (langyos)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
A töltelékhez:
- 15 dkg mascarpone
- 1 db póréhagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 kis fej lilahagyma
- 10 dkg főtt sonka
- 20 dkg mozzarella
- 1 tk só
- bazsalikom ízlés szerint (friss)
Elkészítése:
A sütőtepsibe zsírpapírt helyezünk.
A sonkát apró kockára vágjuk, a pórét felkarikázzuk, a lilahagymát szintén kockázzuk, a kápiát vékonyabb, apró csíkokra szeljük, és a sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn.
A tészta hozzávalóiból nem túl puha tésztát gyúrunk, és 20 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, és 1 cm vastagra.
Megkenjük a krémsajttal vékonyan, és a pórét rászórjuk. Erre jön a paprika, a lilahagyma, a sonka, és a felvagdalt bazsalikomlevél. Sóval megszórjuk. Szétterítjük rajta a reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük.
Tojással megkenjük. Háromszög alakba vágjuk, és sütőtepsibe rakjuk. A tetejükre sajtot, paprika cikket, és bazsalikomot teszünk díszítésként.
200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Légkeverésesben az alsó sütés is működjön. Külön nem kell keleszteni, mert míg dolgozunk vele, addig is kel a tészta, de meleg helyen végezzük a műveletet
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »