Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A sütőtepsibe zsírpapírt helyezünk.
A sonkát apró kockára vágjuk, a pórét felkarikázzuk, a lilahagymát szintén kockázzuk, a kápiát vékonyabb, apró csíkokra szeljük, és a sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn.
A tészta hozzávalóiból nem túl puha tésztát gyúrunk, és 20 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, és 1 cm vastagra.
Megkenjük a krémsajttal vékonyan, és a pórét rászórjuk. Erre jön a paprika, a lilahagyma, a sonka, és a felvagdalt bazsalikomlevél. Sóval megszórjuk. Szétterítjük rajta a reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük.
Tojással megkenjük. Háromszög alakba vágjuk, és sütőtepsibe rakjuk. A tetejükre sajtot, paprika cikket, és bazsalikomot teszünk díszítésként.
200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Légkeverésesben az alsó sütés is működjön. Külön nem kell keleszteni, mert míg dolgozunk vele, addig is kel a tészta, de meleg helyen végezzük a műveletet