Májpástétom őzgerincben recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj (csirkemáj, libamáj, pulykamáj)
- 2-3 ek zsír a sütéshez
- 2 nagy, karikára vágott hagyma
- 2 babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- 25 dkg margarin
- 1-2 ek mustár
- majoránna
Elkészítése:
1 kg csirkemájból resztelt májat készítek zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtjük, háromszor ledaráljuk, hozzákeverünk egy darabokra vágott margarint, megsózzuk-borsozzuk.
Beleteszünk 1-2 ek mustárt, jó sok majoránnát, és addig keverjük, amíg szinte habos nem lesz. Vigyázzunk, ha a mustár savanykás, elég belőle egy kanálnyi is.
A májpástétom őzgerincben kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 231 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.