Magos rúd recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához
- 60 dkg liszt
- 50 dkg vaj
- 45 dkg sajt
- 30 dkg tejföl 20%
- 2 lapos evőkanál só
A tetejére
- kenéshez 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bármilyen tetszőleges mag
- jelen esetben szezámmag, napraforgómag, tökmag
Elkészítése:
A lisztet átszitálom, vajat megolvasztom, sajtot lereszelem (kis lyukon)
Hozzávalókat összegyúrom, liszttől függően elképzelhető, hogy még egy kicsit kell hozzá adni.
Egy homogén masszát kell, hogy kapjunk, ne ragadjon már a kezünkhöz.
10-15 percre hűtőbe rakom, hogy könnyebb legyen kinyújtani. kb 1 centi vastagra kinyújtom.
Derelyevágóval hasábokra szeletelem.
Megkenem tojással a tetejét majd megszóróm a magokkal.
Sütőtepsire sütőpapírt teszek és ide helyezem a rudakat, kis távolságra egymástól.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütőm.
Tipp:
Kiváló vendégváró, előétel és rágcsa :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.