Magos rúd recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 60 dkg liszt
- 50 dkg vaj
- 45 dkg sajt
- 30 dkg tejföl 20%
- 2 lapos evőkanál só
A tetejére
- kenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bármilyen tetszőleges mag
- jelen esetben szezámmag, napraforgómag, tökmag
Elkészítése:
A lisztet átszitálom, vajat megolvasztom, sajtot lereszelem (kis lyukon)
Hozzávalókat összegyúrom, liszttől függően elképzelhető, hogy még egy kicsit kell hozzá adni.
Egy homogén masszát kell, hogy kapjunk, ne ragadjon már a kezünkhöz.
10-15 percre hűtőbe rakom, hogy könnyebb legyen kinyújtani. kb 1 centi vastagra kinyújtom.
Derelyevágóval hasábokra szeletelem.
Megkenem tojással a tetejét majd megszóróm a magokkal.
Sütőtepsire sütőpapírt teszek és ide helyezem a rudakat, kis távolságra egymástól.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütőm.
Tipp:
Kiváló vendégváró, előétel és rágcsa :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »