Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magos rúd recept

Magos rúd
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 60 dkg liszt
    • 50 dkg vaj
    • 45 dkg sajt
    • 30 dkg tejföl 20%
    • 2 lapos evőkanál só

    A tetejére

    • kenéshez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bármilyen tetszőleges mag
    • jelen esetben szezámmag, napraforgómag, tökmag

    Elkészítése:

    A lisztet átszitálom, vajat megolvasztom, sajtot lereszelem (kis lyukon)

    Hozzávalókat összegyúrom, liszttől függően elképzelhető, hogy még egy kicsit kell hozzá adni.

    Egy homogén masszát kell, hogy kapjunk, ne ragadjon már a kezünkhöz.

    10-15 percre hűtőbe rakom, hogy könnyebb legyen kinyújtani. kb 1 centi vastagra kinyújtom.

    Derelyevágóval hasábokra szeletelem.

    Megkenem tojással a tetejét majd megszóróm a magokkal.

    Sütőtepsire sütőpapírt teszek és ide helyezem a rudakat, kis távolságra egymástól.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütőm.

    Tipp:

    Kiváló vendégváró, előétel és rágcsa :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá