Magos rúd

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 45 dkg sajt
  • 30 dkg tejföl 20%
  • 2 lapos evőkanál só

A tetejére

  • kenéshez 1 tojás
  • bármilyen tetszőleges mag
  • jelen esetben szezámmag, napraforgómag, tökmag

Elkészítése:

A lisztet átszitálom, vajat megolvasztom, sajtot lereszelem (kis lyukon)

Hozzávalókat összegyúrom, liszttől függően elképzelhető, hogy még egy kicsit kell hozzá adni.

Egy homogén masszát kell, hogy kapjunk, ne ragadjon már a kezünkhöz.

10-15 percre hűtőbe rakom, hogy könnyebb legyen kinyújtani. kb 1 centi vastagra kinyújtom.

Derelyevágóval hasábokra szeletelem.

Megkenem tojással a tetejét majd megszóróm a magokkal.

Sütőtepsire sütőpapírt teszek és ide helyezem a rudakat, kis távolságra egymástól.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütőm.

Tipp:

Kiváló vendégváró, előétel és rágcsa :)