Lazactatár recept
Hozzávalók:
Lazactatár:
- 20 dkg friss lazacfilé (bőr és zsír nélkül!)
- 20 dkg füstölt lazac
- 1 salotta hagyma
- 1/2 csokor(csomag) snidling
- 3 ek citromos olívaolaj
- só, bors
Saláta:
- 25 dkg héjában főtt krumpli
- 5 ek zöldségalaplé (zöldségfond)
- 15 dkg uborka
- 1 kisebb avokádó
- 1-2 ek vegyes fűszer (pl. petrezselyem, tárkony, turbolya)
- 10 dkg creme fraiche
Elkészítése:
A salottát megpucoljuk és apróra összevágjuk. A snidlinget felaprítjuk. (Ollóval remekül megy!) A friss és füstölt lazacokat egy jó éles késsel a lehető legapróbbra felkockázzuk.
Egy tálban összekeverjük a lazacot, salottát, snidlinget, és citromos olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Fóliával lefedve hidegre tesszük.
A főtt krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a zöldséglével összekeverjük.
Az uborkát meghámozzuk, hosszába kettévágjuk, a magját kiskanállal kikaparjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, meghámozzuk és az uborkával együtt felkockázzuk.
A creme fraiche-be belekeverjük a fűszereket, majd a burgonyát, avókádót és uborkát is hozzákeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy 6-7 cm átmérőjű desszertkarikát (formát) egy tányérra helyezünk, kétharmad részéig megtöltjük a krumpli-uborka salátával, finoman lenyomkodjuk.
A fennmaradó részt kitöltjük a lazactatárral, ezt is lenyomkodjuk. A formát óvatosan lehúzzuk, elmossuk, szárazra töröljük és még további adagokat készítünk. (Kb. 6 adag lesz belőle.)