Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazactatár recept

Lazactatár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Lazactatár:

    • 20 dkg friss lazacfilé (bőr és zsír nélkül!)
    • 20 dkg füstölt lazac
    • 1 salotta hagyma
    • 1/2 csokor(csomag) snidling
    • 3 ek citromos olívaolaj
    • só, bors

    Saláta:

    • 25 dkg héjában főtt krumpli
    • 5 ek zöldségalaplé (zöldségfond)
    • 15 dkg uborka
    • 1 kisebb avokádó
    • 1-2 ek vegyes fűszer (pl. petrezselyem, tárkony, turbolya)
    • 10 dkg creme fraiche

    Elkészítése:

    A salottát megpucoljuk és apróra összevágjuk. A snidlinget felaprítjuk. (Ollóval remekül megy!) A friss és füstölt lazacokat egy jó éles késsel a lehető legapróbbra felkockázzuk.

    Egy tálban összekeverjük a lazacot, salottát, snidlinget, és citromos olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Fóliával lefedve hidegre tesszük.

    A főtt krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a zöldséglével összekeverjük.

    Az uborkát meghámozzuk, hosszába kettévágjuk, a magját kiskanállal kikaparjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, meghámozzuk és az uborkával együtt felkockázzuk.

    A creme fraiche-be belekeverjük a fűszereket, majd a burgonyát, avókádót és uborkát is hozzákeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

    Egy 6-7 cm átmérőjű desszertkarikát (formát) egy tányérra helyezünk, kétharmad részéig megtöltjük a krumpli-uborka salátával, finoman lenyomkodjuk.

    A fennmaradó részt kitöltjük a lazactatárral, ezt is lenyomkodjuk. A formát óvatosan lehúzzuk, elmossuk, szárazra töröljük és még további adagokat készítünk. (Kb. 6 adag lesz belőle.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá