Lazactatár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Lazactatár:

  • 20 dkg friss lazacfilé (bőr és zsír nélkül!)
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 1 salotta hagyma
  • 1/2 csokor(csomag) snidling
  • 3 ek citromos olívaolaj
  • só, bors

Saláta:

  • 25 dkg héjában főtt krumpli
  • 5 ek zöldségalaplé (zöldségfond)
  • 15 dkg uborka
  • 1 kisebb avokádó
  • 1-2 ek vegyes fűszer (pl. petrezselyem, tárkony, turbolya)
  • 10 dkg creme fraiche

Elkészítése:

A salottát megpucoljuk és apróra összevágjuk. A snidlinget felaprítjuk. (Ollóval remekül megy!) A friss és füstölt lazacokat egy jó éles késsel a lehető legapróbbra felkockázzuk.

Egy tálban összekeverjük a lazacot, salottát, snidlinget, és citromos olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Fóliával lefedve hidegre tesszük.

A főtt krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a zöldséglével összekeverjük.

Az uborkát meghámozzuk, hosszába kettévágjuk, a magját kiskanállal kikaparjuk. Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, meghámozzuk és az uborkával együtt felkockázzuk.

A creme fraiche-be belekeverjük a fűszereket, majd a burgonyát, avókádót és uborkát is hozzákeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy 6-7 cm átmérőjű desszertkarikát (formát) egy tányérra helyezünk, kétharmad részéig megtöltjük a krumpli-uborka salátával, finoman lenyomkodjuk.

A fennmaradó részt kitöltjük a lazactatárral, ezt is lenyomkodjuk. A formát óvatosan lehúzzuk, elmossuk, szárazra töröljük és még további adagokat készítünk. (Kb. 6 adag lesz belőle.)