Kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- minimum 1 kg sertés köröm és bőr
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- szemes bors és/vagy szegfűbors
- só
- pirospaprika
- továbbá,kinek-kinek ízlése és hagyománya szerinti hozzávalók, mint sárgarépa, félbevágott főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tálaláskor
Elkészítése:
A megtisztított kocsonyahúsokat, hagymát és fokhagymát feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Sózzuk. Amennyiben felhabzik, azt eltávolítjuk, majd szemes borssal és egy csapott kk.pirospaprikával ízesítjük.
A kocsonyát alacsony fokozaton, legalább 4 órán át főzzük.
Amikor kész, a benne lévő húsokat, bőröket tálakba tesszük és szűrőn átmerve feltöltjük lével. Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
A zsír igény szerint eltávolítható dermedés illetve hűlés után a tetejéről. Ha formákba töltenénk, akkor kisebb darab húsokat bőröket válasszunk vagy daraboljunk mérethez igazodva, és úgy töltsük fel a formát. Tálalás előtt borítsuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »