Kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- minimum 1 kg sertés köröm és bőr
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- szemes bors és/vagy szegfűbors
- só
- pirospaprika
- továbbá,kinek-kinek ízlése és hagyománya szerinti hozzávalók, mint sárgarépa, félbevágott főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tálaláskor
Elkészítése:
A megtisztított kocsonyahúsokat, hagymát és fokhagymát feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Sózzuk. Amennyiben felhabzik, azt eltávolítjuk, majd szemes borssal és egy csapott kk.pirospaprikával ízesítjük.
A kocsonyát alacsony fokozaton, legalább 4 órán át főzzük.
Amikor kész, a benne lévő húsokat, bőröket tálakba tesszük és szűrőn átmerve feltöltjük lével. Szobahőmérsékleten kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
A zsír igény szerint eltávolítható dermedés illetve hűlés után a tetejéről. Ha formákba töltenénk, akkor kisebb darab húsokat bőröket válasszunk vagy daraboljunk mérethez igazodva, és úgy töltsük fel a formát. Tálalás előtt borítsuk ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »