Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás hasé recept

Káposztás hasé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 diónyi sertészsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1/2 kg nyers fehérkáposzta
    • 1 dl tej
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tej
    • 1 gyorsfagyasztott leveles tészta
    • bors
    • őrölt köménymag
    • 1 kávéskanál pirospaprika őrlemény
    • 10 dkg szezámmag

    Elkészítése:

    A vöröshagymát karikára vágjuk és üvegesre pirítjuk a zsír felén egy serpenyőben. A lereszelt nyers káposztát rátesszük és natúran pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor ízlés szerint sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. Amikor már kellően megpuhult, félrehúzzuk a káposztát és egy kis lukat csinálunk, hogy látszódjon az edény alja. Beletesszük a zsír másik felét, valamint a lisztet és rántást készítünk. Amikor megpirult kissé, összekeverjük és a tej háromnegyedét, így krémes lesz.

    A kiengedett leveles tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra és kis kockákra vágjuk fel. Kb. 15 darabnak kell kijönnie.
    A négyzeteket töltsük meg a káposztával, majd hajtsuk félbe átlós irányban és majd villával nyomkodjuk le a széleket.
    A maradék tejet keverjük össze a fűszerpaprikával és kenjük meg a hasékat, majd forgassuk szezámmagba.

    15 percig süssük 220 fokos sütőben, majd az utolsó 5 percre tegyük légkeverőre, hogy aranybarnára süljön.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá