Kakukkfüves kacsamájpástétom portóival recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pecsenye kacsamáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a tejbe
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 0,5 dl portói
- 15 dkg vaj
- 3-4 ág friss kakukkfű
- 3 dl tej
- só
- bors
Elkészítése:
A májat előző este megmossuk, lehártyázzuk, szárazra töröljük, majd annyi fokhagymás tejbe áztatjuk, amennyi ellepi.
Másnap kivesszük a májat, megtöröljük, felkockázzuk.
A füstölt szalonnát felaprítjuk, kisütjük a zsírját. A hagymát apróra vágva megpirítjuk a szalonna zsírján, hozzáadjuk a májat, átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépát, a fokhagymát majd az egészet együtt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak. Minél vékonyabbra vágjuk őket, annál hamarabb megpuhulnak.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte pár perccel adjuk hozzá a kakukkfű leveleit és a portóit. Forgassuk át az egészet, főzzük még 2-3 percig, majd kapcsoljuk le.
Miután megpárolódott, visszatesszük a kisütött szalonnát is, és az egészet botmixerrel pépesítjük, majd a vajjal habosra keverjük. Kóstoljuk meg, ízesítsük még sóval, borssal, portóival.
Miután elkészült, öntsünk kevés olvasztott kacsazsírt a pástétomos edénybe, erre kanalazzuk a pástétomot, egyengessük el az edényben, majd a tetejére is öntsünk vékony réteg kacsazsírt. A tetejére szórjunk kakukkfű leveleket.
Tipp:
Hűtőben tárolva, egy hétig is eláll. Már ha kitart addig:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »