Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kagylósaláta recept

Kagylósaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 üveg füstölt kékkagyló repceolajban
    • 1 fej lilahagyma
    • magozott zöldolajbogyó (ízlés szerint)
    • 5-6 koktélparadicsom
    • 1 citrom leve
    • 1 ek méz
    • csipet só
    • csipet őrölt fehér bors
    • 2-3 ek repceolaj

    Elkészítése:

    A mézet és a citromlevet keverjük alaposan össze, majd a lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, vékonyan szeleteljük fel, és szintén keverjük a mézes-citromos keverékhez. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hagymát, majd tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le.

    A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le a füstös-olajas levét.

    A visszamaradt olajból 2-3 evőkanálnyit tegyünk egy tálba, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, az olajbogyót, a lecsepegtetett kagylót, majd szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

    Az elkészült salátát tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Közben ízlés szerint pirítsunk hozzá leszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, szendvicskenyeret.

    Tipp:

    Tálaláskor a kagylósalátát ízlés szerint ropogósra sütött kiflikarikákkal, vagy éppen szendvicskenyérrel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá