Kagylósaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kagylósaláta

Hozzávalók:

  • 1 üveg füstölt kékkagyló repceolajban
  • 1 fej lilahagyma
  • magozott zöldolajbogyó (ízlés szerint)
  • 5-6 koktélparadicsom
  • 1 citrom leve
  • 1 ek méz
  • csipet só
  • csipet őrölt fehér bors
  • 2-3 ek repceolaj

Elkészítése:

A mézet és a citromlevet keverjük alaposan össze, majd a lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, vékonyan szeleteljük fel, és szintén keverjük a mézes-citromos keverékhez. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hagymát, majd tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le.

A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le a füstös-olajas levét.

A visszamaradt olajból 2-3 evőkanálnyit tegyünk egy tálba, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, az olajbogyót, a lecsepegtetett kagylót, majd szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Az elkészült salátát tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben ízlés szerint pirítsunk hozzá leszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, szendvicskenyeret.

Tipp:

Tálaláskor a kagylósalátát ízlés szerint ropogósra sütött kiflikarikákkal, vagy éppen szendvicskenyérrel kínáljuk.