Kacsamájpástétom eperbor zselével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg pecsenye kacsamáj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek liba-, vagy kacsazsír
- 1 dl főzőtejszín
- 2,5 dl eperbor
- 3 dl tej
- só
- őrölt bors
- 1 kk majoránna
- 1 csomag zselatin lap
Elkészítése:
A kacsamájat este beáztatjuk a tejbe, és hűtőbe tesszük.
Serpenyőben a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a kacsamájat és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, fűszerezzük, törött borssal és majoránnával és megszórjuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Egy mélyebb tálba öntjük a serpenyő tartalmát. Hozzáadjuk a tejszínt és 0,5 dl eperbort, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, még fűszerezzük, ha túl sűrű, adunk hozzá még zsírt, és jól elkeverjük.
Az eperbor zseléhez a tasakon lévő elkészítési utasítás szerint járunk el, a zselatin feloldódása után hozzáöntjük a maradék eperbort, elkeverjük, és kihűtjük. Egy megfelelő méretű tálcát kibélelünk műanyag fóliával, beleöntjük a kihűlt zselét, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, felkockázzuk.
A pástétomot bagett szeletekre kenjük, megszórjuk a felkockázott eperbor zselével. Hideg előételnek, vendégváró falatnak alkalmas.
Tipp:
Eperbor helyett ízlés szerint használhatunk más gyümölcsbort, vagy tokaji aszút.
A kacsamájpástétom eperbor zselével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »