Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamáj terrine maracujazselével recept

Kacsamáj terrine maracujazselével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A terrine-hez:

    • 25 dkg hízott kacsamáj
    • 1 csapott kk egész színes bors
    • 1,5 dl habtejszín
    • 5 ek földimogyoró-krém
    • 10 g zselatin
    • 20 dkg kacsazsír

    A zseléhez:

    • 6 db passiógyümölcs (maracuja)
    • 1 ek méz
    • 8 g zselatin

    A vaníliás balzsamecet-krémhez:

    • 3 dl balzsamecet
    • Fél rúd vanília

    Mentalevelek a díszítéshez

    Elkészítése:

    A terrine-hez a zsírt felmelegítjük, a kacsamájakat kétcentis szeletekre vágjuk, óvatosan, pár perc alatt megsütjük, egyszer megfordítjuk. Nem kell, hogy barnára süljön, elég, ha az eredeti színét elveszti és belül már nem véres. Kivesszük a zsírból, leitatjuk. A májakat kockákra vágjuk.

    A habtejszínt simára keverjük a mogyorókrémmel, megsózzuk, hozzáadjuk a durvára tört borsot is. Óvatosan beleforgatjuk a májat, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. A zselatint 3 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk. Belekeverjük a májas krémbe.

    Gyengéd, de határozott mozdulatokkal kell dolgozni.

    Egy folpack-kal kibélelt formába simítjuk, oldalról ráhajtjuk a fóliát. Valami nehezet teszünk rá, két napig hűtőben érleljük.

    A zseléhez a maracujákat félbevágjuk, magjait egy tálba kanalazzuk. Megcsorgatjuk a mézzel. A zselatint két ek vízben felmelegítjük, feloldjuk. Hozzákeverjük a magokhoz. Kicsi formákba töltjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A balzsamecetbe kaparjuk a vanília magjait, a rudat is beletesszük. Felmelegítjük, a harmadára forraljuk. Leszűrjük, kihűtjük.

    Fogyasztás előtt a terrine-t másfél-két centisre szeleteljük, a passiózselét kiborítjuk a formákból.

    Tálaláskor a tányért megcsorgatjuk a balzsamecet-krémmel, ráteszünk 2 szelet terrine-t, melléjük ültetünk a zselékből. Mentalevéllel díszítjük.

    Tipp:

    Az elkészítés maga nem nagy munka, de a terrin-t két napig érlelni kell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá