Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti pite recept

Húsvéti pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • csipet só
    • 6-7 evőkanál hideg víz

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg főtt, füstölt sonka
    • negyed póréhagyma
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 kis poharas tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csokor medvehagyma
    • bors

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a margarinnal, végül a víz hozzáadásával összegyúrjuk. Vajas-lisztes piteformába nyújtjuk az elkészült tésztát.

    A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a medvehagymát felaprózzuk. A 3 tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd rákarikázzuk a tésztára. Erre rászórjuk az előkészített sonkát és póréhagymát. Az öntethez a tojássárgákat kikeverjük a tejszínnel és a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal és a medvehagymával, végül hozzáadjuk a sajt felét.

    Ezt beleöntjük a piteformába, rászórjuk a maradék füstölt sajtot, majd forró sütőben (180 fok) készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá