Húsos zöldséges frittata recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél csirkemell főzve
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 sárgarépa
- 1 csomó retek
- 3 újhagyma (zöldjével együtt)
- 2 marék spenót
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A főtt csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk belőle körbe-körbe.
Az újhagymákat és a spenótot jól megmossuk, majd a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a spenótot pedig apróra daraboljuk. A retket is felkarikázzuk.
Kevés olajon először a csíkokra vágott, főtt csirkemellet pirítjuk meg enyhén, majd hozzáadjuk a répát, a retket, kicsivel később a spenótot és a hagymát. Enyhén sózzuk, és borsot szórunk rá.
Mikor kicsit megfonnyadt a spenót és a hagyma, a közben lazán felvert, enyhén megsózott tojásokat is ráöntjük, és elkeverjük. Kívülről körben fa főzőlapáttal emelgetjük a kialakuló lepényt úgy, hogy a nyers tojás alulra kerüljön. Amikor kezd megszilárdulni, a serpenyő tetejére egy nagy méretű tányért borítunk, és megfordítjuk az egészet. Mindössze két percre mikróba tesszük, és készre sütjük.
A tetejére frissen őrölt borsot szórunk.
Tipp:
A mikrót ritkán használom, és ha igen, csak melegítésre, de ennél jobbat ki sem tudtam volna találni!