Húsos zöldséges frittata

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • fél csirkemell főzve
  • 6 tojás
  • 2 sárgarépa
  • 1 csomó retek
  • 3 újhagyma (zöldjével együtt)
  • 2 marék spenót
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A főtt csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk belőle körbe-körbe.

Az újhagymákat és a spenótot jól megmossuk, majd a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a spenótot pedig apróra daraboljuk. A retket is felkarikázzuk.

Kevés olajon először a csíkokra vágott, főtt csirkemellet pirítjuk meg enyhén, majd hozzáadjuk a répát, a retket, kicsivel később a spenótot és a hagymát. Enyhén sózzuk, és borsot szórunk rá.

Mikor kicsit megfonnyadt a spenót és a hagyma, a közben lazán felvert, enyhén megsózott tojásokat is ráöntjük, és elkeverjük. Kívülről körben fa főzőlapáttal emelgetjük a kialakuló lepényt úgy, hogy a nyers tojás alulra kerüljön. Amikor kezd megszilárdulni, a serpenyő tetejére egy nagy méretű tányért borítunk, és megfordítjuk az egészet. Mindössze két percre mikróba tesszük, és készre sütjük.

A tetejére frissen őrölt borsot szórunk.

Tipp:

A mikrót ritkán használom, és ha igen, csak melegítésre, de ennél jobbat ki sem tudtam volna találni!