Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 liter tej
    • 0,5 dl olaj

    Pörkölt:

    • 0,5 kg csirkemell (de lehet sertés is)
    • 1 vöröshagyma
    • bors
    • őrölt kömény
    • pirospaprika

    Mártás:

    • pörkölt leve
    • 2-3 dl tejszín
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

    Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.

    A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.
    Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket.

    Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.

    A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk amíg nem tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá