Hortobágyi húsos palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 liter tej
- só
- 0,5 dl olaj
Pörkölt:
- 0,5 kg csirkemell (de lehet sertés is)
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
Mártás:
- pörkölt leve
- 2-3 dl tejszín
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.
Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.
A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.
Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket.
Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.
A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk amíg nem tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.