Hortobágyi húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,5 liter tej
  • 0,5 dl olaj

Pörkölt:

  • 0,5 kg csirkemell (de lehet sertés is)
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika

Mártás:

  • pörkölt leve
  • 2-3 dl tejszín
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk.

A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük.
Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket.

Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba, és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű.

A tepsibe rakosgatott palacsintákra csurgatjuk, a tetejére tejfölt is tehetünk, majd a sütőben melegen tartjuk amíg nem tálaljuk.