Gombás-tormás padlizsántekercs recept

Hozzávalók:
- 2 db padlizsán (40 dkg)
- só, őrölt bors
- 4 evőkanál + 1 kávéskanál étolaj
- 10 dkg gomba
- 1 evőkanál kapri- vagy olívabogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ecetes reszelt torma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db paradicsompaprika
- 1 db citrom
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy órára besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje.
Utána leöblítjük, kinyomkodjuk, és a szeleteket 4 evőkanál forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük ki.
A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk, és 1 kávéskanál olajban 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a felaprózott kapri- vagy olívabogyót, az áttört fokhagymát, az ecetes tormát és a zsemlemorzsát, 5 percig pihentetjük.
Belekeverjük a majonézt, a vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megkenjük vele a padlizsánszeleteket.
Szorosan feltekerjük, és tálra tesszük őket, végül paradicsompaprikából vágott félgyűrűkkel, citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy a töltelék kissé felengedjen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »