Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 kisebb cukkini
- 12 nagy ek zabpehely (gluténmentes diétánál gluténmentes zabpehely)
- 12 nagy ek csicseriborsóliszt
- 10 ek víz
- 2 ek ghí (kókuszzsírt vagy bármilyen zsiradékot használhatsz helyette)
- egy csipet aszafoetida (egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
- só
- bors
- kurkuma
- petrezselyem
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
A répát és a cukkinit mosd meg és reszeld le vagy aprító géppel vágd apróra. A zöldségekhez keverd hozzá a zabpelyhet és a csicseriborsólisztet, majd a ghít és a fűszereket is.
Végül tedd hozzá a vizet és hagyd állni néhány percig. Vegyél a kezedbe kis adagokat és formázz belőlük fasírtot.
Helyezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180-200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 30 perc) .
Tipp:
A zöldségfasírt nagyon népszerű még azok körében is, akik amúgy nem nagyon kedvelik a zöldséges ételeket. Lévén nem érzékelhető a zöldség állaga és jó fűszerezéssel fantasztikus ízhatásokat lehet elérni.
Nem nagyon szeretek kisült ételeket készíteni, mert sok a macera a ghíben, vagy más zsiradékban sütéssel – fröcsköl, ott kell mellette állni, egyfajta szaggal jár, etc.
Ezért amit csak lehet, én inkább a sütőben készítek el, tisztább, szagmentesebb és nekem is egyszerűbb, időt takarítok meg:) Mindemellett kevesebb zsiradékot tartalmaz az így készített zöldségfasírt.
Ez a fasírt nagyon egyszerű és finom – a fűszerezést kedvedre tudod váltogatni magyaros, indiai, olaszos, etc. kombinációkkal. A csicseriborsólsizt és a zabpehely keveréke teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezetedet. Én reggelire is szoktam készíteni valamilyen szósszal vagy valamilyen körettel, zöldségekkel kiváló ebédnek vagy vacsorának, jó kirándulásokra útravalónak is.