Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 kisebb cukkini
  • 12 nagy ek zabpehely (gluténmentes diétánál gluténmentes zabpehely)
  • 12 nagy ek csicseriborsóliszt
  • 10 ek víz
  • 2 ek ghí (kókuszzsírt vagy bármilyen zsiradékot használhatsz helyette)
  • egy csipet aszafoetida (egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
  • bors
  • kurkuma
  • petrezselyem

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése:

A répát és a cukkinit mosd meg és reszeld le vagy aprító géppel vágd apróra. A zöldségekhez keverd hozzá a zabpelyhet és a csicseriborsólisztet, majd a ghít és a fűszereket is.

Végül tedd hozzá a vizet és hagyd állni néhány percig. Vegyél a kezedbe kis adagokat és formázz belőlük fasírtot.

Helyezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180-200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 30 perc) .

Tipp:

A zöldségfasírt nagyon népszerű még azok körében is, akik amúgy nem nagyon kedvelik a zöldséges ételeket. Lévén nem érzékelhető a zöldség állaga és jó fűszerezéssel fantasztikus ízhatásokat lehet elérni.

Nem nagyon szeretek kisült ételeket készíteni, mert sok a macera a ghíben, vagy más zsiradékban sütéssel – fröcsköl, ott kell mellette állni, egyfajta szaggal jár, etc.

Ezért amit csak lehet, én inkább a sütőben készítek el, tisztább, szagmentesebb és nekem is egyszerűbb, időt takarítok meg:) Mindemellett kevesebb zsiradékot tartalmaz az így készített zöldségfasírt.

Ez a fasírt nagyon egyszerű és finom – a fűszerezést kedvedre tudod váltogatni magyaros, indiai, olaszos, etc. kombinációkkal. A csicseriborsólsizt és a zabpehely keveréke teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezetedet. Én reggelire is szoktam készíteni valamilyen szósszal vagy valamilyen körettel, zöldségekkel kiváló ebédnek vagy vacsorának, jó kirándulásokra útravalónak is.