Fűszeres sajt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dl tej (3,5 % – os)
- 15 dl joghurt (házi készítés)
- 3 ek almaecet (5% – os)
- 1 kk só
- 2 tk fűszersó
Elkészítése:
A joghurtot a tejjel, az ecettel, a sóval és a fűszersóval felforraljuk.
A forrástól számítva még 1 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kicsit hűlt, sűrű gézen átszűrjük. A sárgás savót kicsepegtetjük.
Amikor kicsepegett, egy lukacsos kis kosárba tesszük, a tetejére egy fém lapot helyezünk (vagy tányért), és egy 2 l-es ásványvízzel (vagy bármilyen súllyal) lenyomatjuk, ezzel kipréselve a maradék savót .
4-5 óra elteltével a már kemény sajtot folpackba tesszük, és hűtőben érleljük még 1-2 napot.
Tipp:
Fontos, hogy csak 3,5 %-os tehéntejet használj! Tartós tej , UH tejek, alacsony zsírtartalmú tejek nem jók!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.